• Vrtić Mala Škola
    Vrtić Mala Škola
    Vrtić Mala Škola
    Predškolska ustanova

O nama

Mala škola

Nakon više od dvadeset godina rada vrtića "Mala škola" u Sremskoj Kamenici, odlučili smo da odgovorimo na potrebe grada i otvorimo drugi objekat koji se nalazi u Novom Sadu na Slanoj Bari (Klisa) na 4km od centra grada, u ulici Nizijska 1b. Objekat je otvoren i verifikovan u septembru 2015. godine i namenjen je boravku dece od 6 meseci do 6.5 godina. Prostire se na 400m² i 300m² dvorišta. Raspolaže sa prostranim, moderno opremljenim sobama koje su prilagođene deci jaslenog i predškolskog uzrasta.

 

U vrtiću "Mala škola" sa decom rade licencirani vaspitači, koji razumeju decu i poštuju njihove potrebe, medicinske sestre-vaspitači, stručni saradnici iz oblasti likovne i fizičke kulture, profesor engleskog jezika kao i psiholog.

 

Program vaspitanja i obrazovanja realizuje se u skladu sa dečijim interesovanjima, a učenje pretvara u igru koja zauzima posebno mesto u našem radu. Kroz igru istražujemo, uočavamo, upoznajemo, saznajemo, razvijamo se. Negujemo pristup učenju u kome ne postoje teme i aktivnosti koje su unapred zadate od strane odraslih ili preuzete iz knjiga i priručnika.

 

Vaspitači na osnovu građenja bliskih odnosa sa decom i otkrivanja njihovih interesovanja pokreću i razvijaju projekte čiji tok, trajanje i produkti nisu unapred određeni, već izranjaju iz ideja i aktivnosti dece.

 

Ono na šta se takođe obraća dosta pažnje jeste boravak dece na svežem vazduhu. Svakodnevno se deca vode u dvorište, u obližnji parkić ili na šetnje u okolini vrtića. U zimskom periodu tu su sankanje, grudvanje, pravljenje Sneška belića kao i ostale zimske aktivnosti.

Vrtić Mala škola na Klisi, u Novom Sadu
Osnivač vrtića Mala škola Olga Trifunović

Reč osnivača

Počeli smo sa radom 1995. godine, u objektu u Sremskoj Kamenici, sa namerom da deci ponudimo kutak za igru, druženje i učenje, uz programe koji će podsticati lični rast i razvoj svakog deteta. Nakon više od 20 godina rada u Sremskoj Kamenici, odlučili smo da odgovorimo na potrebe grada i otvorimo drugi objekat.

Želeli smo da svako dete posmatramo kao ličnost za sebe, prepoznamo njegovu autentičnost i podržavamo je. Da osavremenjujemo vaspitno-obrazovnu praksu novim sadržajima, pre svega razvojem emocionalne pismenosti kao osnove za zdrav razvoj ličnosti dece.

Vrtić Mala škola je mesto gde se deca osećaju nesputano da budu ono što jesu.

Upoznajte se sa našim kolektivom

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo naš stručni kolektiv. Vaspitačice, medicinske sestre-vaspitači, stručni saradnici i svi zaposleni u "Maloj školi" učiniće da vaše dete lepše raste sa nama.

Ljubazni

Budi ljubazan kad god je to moguće, a moguće je uvek!
Dalaj Lama

Kvalifikovani

Sa decom rade licencirani vaspitači, medicinske sestre-vaspitači, stručni saradnici.

Iskusni

Naše stručno osoblje ima ukupno osamdeset godina iskustva u vaspitanju dece.