• Vrtić Mala Škola
    Vrtić Mala Škola
    Vrtić Mala Škola
    Predškolska ustanova

O nama

Mala škola

U vrtiću ˶Mala škola˝ rade vaspitačice koje razumeju decu i poštuju njihove potrebe.

 

Program vaspitanja i obrazovanja realizuje se u skladu sa dečijim interesovanjima, a učenje pretvara u igru koja zauzima posebno mesto u našem radu. Kroz igru istražujemo, uočavamo, upoznajemo, saznajemo, razvijamo se. Negujemo pristup učenju u kome ne postoje teme i aktivnosti koje su unapred zadate od strane odraslih ili preuzete iz knjiga i priručnika.

 

Vaspitači na osnovu građenja bliskih odnosa sa decom i otkrivanja njihovih interesovanja pokreću i razvijaju projekte čiji tok, trajanje i produkti nisu unapred određeni, već izranjaju iz ideja i aktivnosti dece.

Dvorište vrtića Mala škola
Osnivač vrtića Mala škola Olga Trifunović

Reč osnivača

Počeli smo sa radom 1995. godine sa namerom da deci ponudimo kutak za igru, druženje i učenje, uz programe koji će podsticati lični rast i razvoj svakog deteta. Vrtić Mala Škola se nalazi na 10-tak minuta vožnje od centra Novog Sada, u centru Sremske Kamenice. Izdvojenost iz grada, buke i smoga deci pruža priliku za odrastanje u zdravoj i bezbednoj sredini, a odrastanje u kontaktu sa prirodom omogućavaju obronci Fruške gore, blizina Dunava i Kamenički park.

Želeli smo da svako dete posmatramo kao ličnost za sebe, prepoznamo njegovu autentičnost i podržavamo je. Da osavremenjujemo vaspitno-obrazovnu praksu novim sadržajima, pre svega razvojem emocionalne pismenosti kao osnove za zdrav razvoj ličnosti dece.

Vrtić Mala škola je mesto gde se deca osećaju nesputano da budu ono što jesu.

Upoznajte se sa našim kolektivom

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo naš stručni kolektiv. Vaspitačice, medicinske sestre-vaspitači, stručni saradnici i svi zaposleni u "Maloj školi" učiniće da vaše dete lepše raste sa nama.

Ljubazni

Budi ljubazan kad god je to moguće, a moguće je uvek!
Dalaj Lama

Kvalifikovani

Sa decom rade licencirani vaspitači, medicinske sestre-vaspitači, stručni saradnici.

Iskusni

Naše stručno osoblje ima ukupno osamdeset godina iskustva u vaspitanju dece.